top of page

XVI Međunarodni simpoziji gospodarenja otpadom u Zagrebu

TEME SIMPOZIJA • Izazovi kružnog gospodarstva • Globalni utjecaj na implementaciju sustava gospodarenja otpadom • Učinkovitost odvojenog prikuplja • Nove tehnologije u gospodarenju otpadom • Energetska oporabe otpada • Gospodarenje otpadnim muljem • Morski otpad i mikroplastika • Produžena odgovorno

XVI Međunarodni simpoziji gospodarenja otpadom u Zagrebu
XVI Međunarodni simpoziji gospodarenja otpadom u Zagrebu

Vrijeme i Lokacija

12. pro 2022. 15:00 – 14. pro 2022. 20:00

Hotel Dubrovnik, Gajeva ul. 1, 10000, Zagreb, Croatia

O simpoziju

12. prosinac 2022.

Hotel Dubrovnik, Zagreb

15:00 – 16:00 Koktel dobrodošlice (Prijava   i registracija)

16:00 – 18:00  Otvaranje simpozija

18:30  Druženje na adventu

13. prosinac 2022.

Hotel Dubrovnik, Zagreb

8:30 – 9:00 Prijava i registracija

9:00 – 12:30  Izlaganje sudionika

12:30 – 14:00 Pauza za ručak

14:00 – 17:30  Izlaganje sudionika

19:00  Svečana večera

14. prosinac 2022.

Šibenik, Zadar

Stručni izlet:  CGO Bikarac CGO   Biljane Donje

Još davne 1990. godine održan je prvi Međunarodni simpozij gospodarenja otpadom Zagreb, čime se organizacijom ovog XVI. Međunarodnog znanstveno-stručnog simpozija zaokružuje ciklus od 30 godina tradicije održavanja ovakve manifestacije. Na ovom skupu, kao i uvijek do sada okupljaju se eminentni stručnjaci i znanstvenici u području gospodarenja otpadom iz jugoistočne Europe.

Kružno gospodarstvo stavlja naglaske na novi pristup cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom, a time i dodatne izazove svim dionicima sustava. Danas, nakon dvogodišnje pandemije zbog koje nažalost nije održan Simpozij 2020. godine te energetske i gospodarske globalne krize, sustav gospodarenje otpadom nalazi se pred velikim izazovima. Stoga se više nego ikad zahtijevaju nova rješenja u sektoru gospodarenja otpada primjenom novih tehnologija, digitalizacijama sustava, novim pristupima u ispunjenju ciljeva kružnog gospodarstva i zelene tranzicije. Stoga će ovogodišnji znanstveno – stručni simpozij analizirati velike promjene u cjelokupnom sustavu gospodarenja otpada u svim segmentima, s posebnim naglaskom na ulogu energetske oporabe u kružnom gospodarstvu, gospodarenja svim aspektima komunalnog otpada od prikupljanja do recikliranja i implementacijom kružnog gospodarstva u realni sektor. Rat u Ukrajini uzrokovao je probleme s energentima kao i promjenu globalnih puteva transporta što kružnom gospodarstvu predstavlja dodatni izazov. U sklopu simpozija posebna pozornost dat će se proizvođačima proizvoda koji kroz proširenu odgovornost proizvođača postaju važan dio sustava gospodarenja otpadom i sudionik u ostvarivanju ciljeva kružnog gospodarstva.

Cilj ovog simpozija je da se suradnjom znanstvenog i stručnog sektora te gospodarskog i komunalnog sektora, za ove goruće probleme, iznađu kvalitetna rješenja koja će problematiku gospodarenja svim kategorijama otpada sagledati s aspekta načela gospodarenja otpadom, hijerarhije gospodarenja otpadom, kružnog gospodarstva, zelene i digitalne tranzicije.

Tečaj 1 euro = 7,53450 kuna.

Prelimirnarni program


 • 1 sat

  Registracija sudionika

  Hotel Dubrovnik

 • 2 sata

  Otvorenje simpozija

  Hotel Dubrovnik
7 more items available

Prijave

 • Sudionici

  Kotizacija uključuje sudjelovanje u radu Simpozija, digitalni zbornik radova, piće dobrodošlice, kavu u stankama i svečanu večeru.

  1.500,00 kn
  Tax: PDV included
 • Članovi ISWA-e i HUGO

  Kotizacija uključuje sudjelovanje u radu Simpozija, digitalni zbornik radova, piće dobrodošlice, kavu u stankama i svečanu večeru.

  1.200,00 kn
  Tax: PDV included

Total

0,00 kn

Share this event

bottom of page